Home » Ontsteking van de gehoorgang

Ontsteking van de gehoorgang

Een ontsteking van de gehoorgang is ook wel bekend als otitis externa. Bij een onsteking van de gehoorgang is de huid van de gehoorgang ontstoken. Het zorgt ervoor dat de gehoorgang pijnlijk aanvoelt, jeukt of een branderig gevoel geeft. De gehoorgang begint bij de oorschelp en eindigt bij het trommelvlies.

Bescherming en oorzaken
De huid wordt beschermd door oorsmeer. Door het bijvoorbeeld niet goed droog te maken, erin te peuteren en schoon te maken met een wattenstaafje kan de huid geïrriteerd raken. De gehoorgang kan ook geïrriteerd raken door zeepresten, haarproducten en andere cosmetische producten.

Het dragen van oordopjes of een gehoorapparaat kan ook voor irritatie zorgen. Het is niet aan te raden om te krabben of in de oren te peuteren. Hierdoor wordt de kans vergroot op een geirriteerde huid. Dit kan weer leiden tot een ontsteking door een schimmel of bacterie.

Behandeling
Een ontsteking van de gehoorgang kan goed behandeld worden met ontstekingremmende middelen zoals oordruppels met corticosteroïden. Het kan soms zijn dat de gehoorgang eerst gereinigd moet worden door deze uit te spuiten. De onsteking is doorgaans na 2 tot drie dagen genezen.


Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest recente berichten